SCOTT ZOSEL – SATURDAY’S CHILD

Artiest info
Website
facebook
 

Bij het opzoeken van informatie over de Amerikaanse singer-songwriter Scott Zosel uit Minneapolis, Minnesota konden we zijn belangrijkste muzikale invloeden noteren. Dat waren countrysterren als Gram Parsons maar ook geroemde singer-songwriters als John Lennon, Jeff Tweedy van ‘Wilco’, Ryan Adams en Joe Henry. Ook de gedichten van iemand als de 19e eeuwse Amerikaanse modernistische dichteres Emily Dickinson inspireerden Scott Zosel tot het schrijven van poetische songteksten voor zijn vlot in het gehoor liggende melodieën die hij creëerde voor zijn songs .

Negen van die eigen composities kunnen we nu horen op het nieuwste album “Saturday’s Child”, de vierde soloplaat van Scott Zosel. Het op de eerste audiovideo te beluisteren “Brewster’s Red Hotel” is de eerste catchy melodie die we graag aan u wilden voorstellen. De twee andere video’s komen uit een live gespeelde show voor de zogeheten ‘Bathtub Sessions’ en laten u kennismaken met de zachte Beatlesque ballads “House Of Cards” en “Winter Of Herself” dat ook wel een beetje klinkt als een song van de Australische formatie ‘Crowded House’.

“Saturday’s Child” is de opvolger van het Americana-album “Tiny Yellow Room” dat Scott Zosel in 2021 heeft uitgebracht en dat hem toen heel veel airplay op de Amerikaanse niet-commerciële radiostations heeft opgeleverd. Dat zal wellicht ook te beurt vallen aan zijn nieuwe plaat want de meeste nummers zijn zeer radiovriendelijk te noemen. We tippen daarvoor o.a. ook op de albumopeningstrack “Return To Me”, het swingende “The Day My Beauty Died”, slotballad “Big Red Blanket” en het prachtige “Brighter Sun” met een accordeon in de instrumentale begeleiding.

Het past dan ook om nog even de bij de plaatopname begeleidende muzikanten in de spotlights te plaatsen. Albumproducer Greg Schutte speelt mee op drums, terwijl de leadgitaar gehanteerd wordt door Dan Schwartz, de basgitaar door Nick Salisbury wordt bespeeld en Tommy Barbarella op keyboards meespeelt op drie van de negen tracks. De backing vocals bij al deze songs worden ingezongen door Kelly Jordahl. “Dedicated To The Child In All Of Us” schrijft Scott Zosel op het albumhoesje en wij willen maar al te graag bij die kinderen worden ingedeeld als we daarmee al die mooie muziek mogen beluisteren.

(valsam)